Mistä nimi Heponautti?

Kun mietin, minkä nimen antaisin hevoshierontayritykselleni, halusin toiminimen, jossa on jokin juju.  Siinä piti yhdistyä hevonen ja hyvä olo.  Kun hieron hevosta, sille yleensä tulee hyvä olo, jonka merkkejä en voi olla huomaamatta.  Hevonen nauttii: se laskee päätään alas ja rentoutuu, hörisee, liikuttelee turpaansa ja kieltään, haukottelee, venyttää kaulaansa ja joskus jopa tekee kissamaisen kokovartalovenytyksen.  Hepo nautti.  Näin syntyi Heponautti.

Hevosen hyvä olo näkyy mukavina reaktioina hieronnan aikana ja sen jälkeen, mutta hyvä olo kasvattaa myös hevosen edellytyksiä suorittaa hyvin, olipa kyseessä viimeisen päälle viritetty kisahevonen tai harrasteponi.  Yksi hieronnan mahdollisista positiivisista vaikutuksista on hevosen liikkeiden paraneminen.  Kun hevosen kireitä ja kipeytyneitä lihaksia hierotaan, jännitykset saadaan laukeamaan, jolloin hevosen on helpompi liikkua tasapainossa ja oikein.

Hierontaa kannattaa käyttää nimenomaan ongelmia ennalta ehkäisevänä hoitona ja riittävän usein, jotta lihaskireyksiä ei syntyisi. Näin toimien ehkäistään myös vammoja.  Hieronnan positiivisia vaikutuksia tehostavat liikelaajuutta kasvattavat venytykset ja nivelten liikkuvuutta lisäävä mobilisointi.

Heponautti Tmi / Hevoshieroja Satu Nyberg haluaa palvella ja antaa hyvää mieltä ja oloa ja sitä kautta myös lisää liikettä ja suorituskykyä kaikenlaisille hevosille – Sinunkin hevosellesi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s